Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Μια διαφορετική δράση για την Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Την Τετάρτη 06 Μαρτίου 2024, πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας, επισκέφθηκε το ΓΕΛ Ροδολίβους η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αγωγής Ν. Σερρών στα πλαίσιο του προγράμματος «Η Δικαιοσύνη πάει σχολείο».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης από τις επιμελήτριες ανηλίκων κ. Ελένη Χατζηβασιλείου, Ευθυμία Γκούμλα και την επιμελήτρια Κοινωνικής Αγωγής κ. Πέτσα Βασιλική για θέματα νεανικής παραβατικότητας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψή τους καθώς και για το ποινικό δίκαιο των ανηλίκων, με έμφαση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και στη χρήση του διαδικτύου).

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος οι μαθητές έλαβαν μέρος σε εικονική δίκη αναλαμβάνοντας ρόλους με την καθοδήγηση των επιμελητριών, ώστε με βιωματικό τρόπο να κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί η απονομή δικαιοσύνης.

Στο τέλος οι μαθητές έθεσαν τις απορίες τους και συζήτησαν για θέματα που τους προβληματίζουν. Οι μαθητές στο σύνολό τους αποτίμησαν ως θετική και ενδιαφέρουσα την εμπειρία και εκφράστηκαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση.

Ευχαριστούμε θερμά τις επιμελήτριες του ΥΕΑΚΑ Σερρών, για την άκρως ενδιαφέρουσα και πολύ χρήσιμη παρουσίαση του προγράμματος.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.